Ēdienkarte

Mūsdienīga Latvijas un Eiropas virtuve

Salāti

Grieķu salāti ar svaigiem dārzeņiem, olīvēm, Fetaki sieru un Vinegar mērci (J, K)            5,20

 

Salāti ar apdedzinātu lasi, svaigiem dārzeņiem, vārītām paipalu olām un baltvīna etiķa, medus un olīveļļas uzlējumu (D, G, J, N )                                                                                    6,90

 

Siltie salāti ar liellopu gaļu, kraukšķīgām kartupeļu skaidiņām un sarkanvīna-čili mērci (J)

                                                                                                                                                           7,90 Klasiskie Cēzara salāti: (H, B, L, J, K)

                                          - ar bekonu                                                                                             5,80

                                          - ar vistas fileju                                                                                      6,80

                                          - ar tīģergarnelēm                                                                                 7,80

 

Jauktie salāti ar apceptiem astoņkājiem, marinētiem artišokiem, zaļajām olīvēm, ķiršu tomātiem, ceptiem jauniem kartupeļiem un citronu mērci (J, A, B)                                       7,80

 

Svaigie garneļu salāti ar rukolu, Cherry tomātiem, avokado un Parmezāna sieru (L,K)    7,90

Uzkodas

 

Baltijas “suši” (8 gb): m/s siļķe, sarkanie sīpoli, uzputots biezpiens un jaunie kartupeļi

(J, N, K)                                                                                                                                              4,50

 

“Zemnieku uzkoda” rudzu maizītes ar m/s siļķi, salītu speķi, marinētiem gurķīšiem un zaļumiem (G, N, J, B)                                                                                                                       4,50

Laša tartars ar sezama eļļu, kaperiem, šalotes sīpoliem un čili                                            7,80

 

Liellopu gaļas tartars ar Vočesteras mērci, tobasco, šalotes sīpoliem un paipalas olu dzeltenumu no Latvijas zemnieku audzētiem liellopiem                                                         9,80

 

Liellopu gaļas karpačo ar trifeļu eļļu un cieto Ievas sieru no Latvijas zemnieku audzētiem liellopiem                                                                                                                                          9,90

 

Pīles pastēte ar dzervenēm un maizes bulciņām, pasniegta ar salātiem no celmenēm, sīpoliem un mājas saulespuķu eļļas                                                                                            7,70

 

Mazsālīta skumbrija ar sarkaniem sīpoliem, skābā krējuma krēmu ar kartupeļiem un zaļiem āboliem                                                                                                                                5,60

 

Saldskābās maizes grauzdiņi ar pelēko zirņu un speķa humusu                                          5,00

Uzkodu plates 1-2 personām

 

Uzkodu plate no Latvijas labumiem - Ievas siers, vītināts Latvijas šķiņķis, sālsstandziņas, kaltēti tomāti, celmenes, artišoki, olīves (E, J, G, B)                                                                11,00

 

Latvijā kūpināta gaļa ar marinētiem dārzeņiem un sakņaugu čipšiem (F)                        12,00

 

Latvijā gatavotu sieru izlase – Talsu ritulis, kūpināts siers, Jāņa siers ar ķimenēm (K, E, B)

                                                                                                                                                         11,00

 

Zivju izlase – mazsālīts lasis, zivju fileja kraušķīgā panējumā, tīģergarneles panējumā, siļķu asorti, kraukšķīgie kalmāri (N, L)                                                                                     15,00

Finger Food

Mērces: ķiploku/ saldā čili/ medus-sinepju/ BBQ/ brūkleņu

”Rice chicken pops” – vistas bumbiņas kraukšķīgo rīsu panējumā (12gb)                           5,20

 

Cepts brie siers (8gb), rekomendējam ar brūkleņu mērci                                                       6,10

 

Pikantie vistas spārniņi (8gb/ 12gb/ 16gb)                                                         6,20/ 9,00/ 12,00

 

Kraukšķīgie kalmāri vieglā panējumā (12gb)                                                                             6,80

 

Tīģergarneles panējumā (8gb)                                                                                                      8,20

Karstās uzkodas

 

Mīdijas saldā krējuma un baltvīna mērcē ar kartupeļiem frī (500g)                                    10,80

 

Mīdijas tomātu mērcē ar kartupeļiem frī (500g)                                                                     10,80

 

Mīdijas alus-tomātu mērcē ar kartupeļiem frī (500g)                                                            10,80

 

Cepts “Camambert” siers ar rozmarīnu, pasniegts ar aveņu džemu un maizes čipšiem                                                                                                                                              8,50

“Buļbu bļiņas” - ar paniņām gatavotas kartupeļu pankūkas Latgaliešu gaumē ar:

                            - skābo krējumu un brūkleņu mērci                                                                5,80

                            - bekonu                                                                                                                6,50

                            - mazsālītu lasi                                                                                                    7,40

 

”Baltijas pica” - tortilja ar Latvijas bekonu, puraviem, Cherry tomātiem, Aioli mērci, sieru un oregano (B, J, G, M, K, F, D)                                                                                                             6,00

 

Pasta un pelmeņi

 

Pelmeņi ar stirnas gaļu (25gb), skābu krējumu un sinepēm (roku darbs (B, D, J, K)          8,50                                                            

Pasta ”Jūrnieku” gaumē ar liellopa fileju, baravikām un ”Ievas” sieru  (B, D, F, J, H, K)      6,00                                                               

Pasta ar Latvijas bekonu, olu dzeltenumu un ”Ievas” sieru (B, D, J, K)                                  6,00  

Pasta ar lasi, zaļajām pupiņām, brokoļiem un „Ievas” sieru (K, B, D,J,N)                              7,50

 

 

Zupas

Pikantā liellopu gulaša zupa ar dārzeņiem (J, F)                                                                      6,00

 

Tomātu krēmzupa ar bazilika mērci un čiabatas grauzdiņu (J, B)                                         5,50

 

Latvijas zvejnieku zivju zupa ar degvīnu «Piparu rūgtais» (N, J, B)                                       6,00

Dzidrināts buljons no mājas vistiņas ar nūdelēm un dārzeņiem (J, B)                                  5,50

 

Dienas zupa                                                                                                                                      4,00

           

Burgeri  

Veģetārais sēņu burgers “Balsamic Portobello” ar Portobello sēni, avokado, Fetaki sieru, kartupeļiem frī un kečupu (B, J, K, G, F, D)                                                                                  8,50

 

“Corrida” liellopu Burgers ar bekonu, sīpolu marmelādi, avokado un kūpinātu sieru ar kartupeļiem frī un kečupu (B, J, K, D)                                                                                          8,90

 

Melnais laša burgers ar  avokado, svaigu gurķi un wasaby -majonēzes mērci ar kartupeļiem frī un kečupu (B, J, H, K)                                                                                          8,90

 

”Hunter’s” – brieža burgers ar melnu maizīti, brūkleņu mērci, marinētiem gurķiem, sīpolu marmelādi ar kartupeļiem frī un kečupu (B, J, H, K, D, G)                                                        8,90

 

„Taco”burgers – tortilja, tītars BBQ, kāpostu salāti, kukurūza, tomātu Salsa, siers, kartupeļi Frī un kečups (B, J, K, D, G)                                                                                                     8,50                     

Chiken burgers OMG – vistas giross, Remulade mērce, cepta ola, sarkanie sīpoli, svaigi tomāti, Čedera siers un kartupeļi Fri ar kečupu  (B, J, D, G, K)                                                8,50                                                                                      

​Desiņas

 

Brieža desiņas (150g/ 300g) ar štovētiem kāpostiem, ceptiem jauniem kartupeļiem, sinepēm un BBQ mērci (J, H, B)                                                                                        9,00/ 13,20

 

„Nurembergas” cūkgaļas desiņas (200g) ar štovētiem kāpostiem, ceptiem jauniem kartupeļiem, sinepēm un BBQ mērci (J, H, B)                                                                            7,50

 

Jēra gaļas desiņa (250g) ar štovētiem kāpostiem, ceptiem jauniem kartupeļiem, sinepēm un BBQ mērci (J, H, B)                                                                                                                  11,80

 

Teļa gaļas desiņa (250g) ar štovētiem kāpostiem, ceptiem jauniem kartupeļiem, sinepēm un BBQ mērci (J, H, B)                                                                                                                     8,90

 

Spāņu cūkgaļas desiņas Chorizo (200g) ar štovētiem kāpostiem, ceptiem jauniem kartupeļiem, sinepēm un BBQ mērci (J, H, B)                                                                            7,80

 

Gaļas ēdieni

 

Pīles “Confit” ar pērļu grūbām, briselas kāpostiem, brokoļini, valriekstiem un apelsīnu mērci (J,E)                                                                                                                                      11,80

 

Cepts jēra stilbiņš ar ceptiem dārzeņu salātiem, koriandra-ķiploku mērci un grilētu kukurūzu ,sīpolu gredzeni ālus mikla (J, B, D, E)                                                                     13,80

 

Grilēts “Ribeye” steiks (350g) ar Portobello sēnēm, ķiršu tomātiem, maigu piparu mērci un kartupeļiem frī (J, K, B, F)                                                                                                            19,80

 

Latvijas fermeru liellopu gaļas “Filet mignon” (200g) ar garšaugos apceptiem kartupeļiem un upeņu mērci (J, K)                                                                                                                   18,90

 

Jaunlopa aknas Berlīnes gaumē ar āboliem, kraukšķīgiem sīpolu gredzeniem un kartupeļu biezeni (B, J, D)                                                                                                                                6,90

 

Cūkgaļas karbonādes “Rīgas” šnicele ar svaigu tomātu salātiem ar skābo krējumu, sinepēm un BBQ mērci (B, J, K, D, H)                                                                                         10,20

 

Viegli kūpinātas cūku ribiņas (550g) BBQ mērcē ar Coleslaw kāpostu salātiem un sakņaugu čipsiem (B, K, H, F)                                                                                                                        11,80

 

Alū sautēta liellopu gaļa ar kartupeļu biezeni un maziem sīpoliņiem balzamiko marinadē (J, K, F)                                                                                                                                                 10,60

 

Cālis (400g) plūmju glazūrā ar Ponzu, kinoa, avokado, svaigiem tomātiem un zaļumiem ( J)

                                                                                                                                                            8,50

 

Cūkgaļas karbonāde ar kauliņu (400g), ar medū un ķimenēs karamelizētiem sakņaugiem un ābolu Mustardu (J, F, H)                                                                                                          10,60

 

Zivju ēdieni

Cepts lasis ar batātes biezeni, sezamā mērcē klapētiem gurķiem ar piparmētru un ciedru riekstiem (N, J, G, E)                                                                                                                     12,00

 

Krāsnī cepta varavīksnes forele ar ceptiem dārzeņiem un diļļu eļļu (N, J)                           9,90

 

Skumbrijas fileja ar ceptiem romiešu salātiem, grilētiem dārzeņiem un sinepju sēkliņu mērci (N, J, H)                                                                                                                                   7,50

Zandarta fileja ar tvaicēiem dārzeņiem un krējuma-citronu mērci ar kaperiem (N, J, K, B)

                                                                                                                                                         12,80

 

«Fish&Chips» baltās zivs fileja alus mīklā ar batāti frī un Remoulade mērci  (N, J, B, K, D, H)

                                                                                                                                                            7,50

 

Cepta bute (500g) ar siltiem salātiem no jauniem kartupeļiem, svaigiem gurķiem, saldiem zirnīšiem saldā krējumā ar dillēm  ( N, B, J, K)                                                                          9,90  

Piedevas

Kartupeļi frī (250g)                                                                                                                          3,50

Fritētas batātes (saldie kartupeļi) (200g)                                                                                    3,50

Sezonas dārzeņi (200g)                                                                                                                  3,50

Kartupeļu biezenis (250g)                                                                                                              3,50

Grilēti dārzeņi (250g)                                                                                                                      4,00

Maizes groziņš (B)                                                                                                                           2,00

Mērces – kečups/ majonēze/ sinepju-medus/ BBQ/ brūkleņu/ saldā čili/ mārrutki          1,00

Deserti

Karameļu – burkānu kūka (J, K, D, E, B, C, G, M)                                                                         5,50

 

Beļģu vafele ar mājas vaniļas saldējumu un ogām (J, K, D, E, B, C, G, M)                              4,90

 

Medus kūka (J, K, D, E, B, C, G, M)                                                                                                 4,20

 

Šokolādes deserts “Blezir“ ar melnām plūmēm un melnu kokosriekstu saldējumu (rekomendējam pie ķiršu alus) (J, K, D, E, B, C, G, M)                                                                5,50

 

Tiroles ābolu strūdele ar vaniļas mērci un saldējumu (J, K, D, E, B, C, G, M)                        4,90